Historische figuren

Sinds 2008 komt Willem van Oranje regelmatig in klaslokalen om zijn verhaal te doen. Al meer dan 100 voorstellingen heeft hij gespeeld in heel de provincie Zuid-Holland.

 

In het voorjaar van 2011 zijn Benedictus de Spinoza en Hugo de Groot ontwikkeld als theatermonologen. Dit is zeer goed ontvangen door zowel leerlingen als leerkrachten en docenten.

Naast de theatermonologen zijn onze personages ook te boeken voor bijeenkomsten, presentaties en voor voorstellingen in kleine zalen in heel Nederland. Kijk voor meer informatie bij boekingen theatermonologen onderwijs en boekingen op maat.Willem van Oranje 100e voorstelling

 

Reacties op de theatermonologen

“De leerlingen waren verrast door de plotselinge aanwezigheid van Willem van Oranje. Werden direct door hem geboeid en vonden het een interessant verhaal. Prima tijdsindeling. Niet te lang en niet te kort. De leerlingen konden hun aandacht er goed bijhouden en waren niet verveeld.”


“Ik vond het een leuke, boeiende en leerzame les. Duidelijk en levendig. Ik denk dat de kinderen er een hoop van geleerd hebben en dat op deze manier een hoop informatie is blijven hangen.“


“Bijzonder om mee te  maken! Kinderen hebben doodstil zitten kijken en luisteren. Kinderen waren in hun reacties erg enthousiast en dit enthousiasme kwam ook via de ouders binnen.”
 

“Heel enthousiast en muisstil.”


“De kinderen waren vol verwachting. Ik heb ze vooraf wel verteld, dat Willem een monoloog zou houden. De kinderen waren hier dus op voorbereid. Ze hebben muisstil en ademloos geluisterd. Uit de vragen die ze na afloop stelden, bleek dat ze e.e.a. goed begrepen hadden. Ze waren/ zijn erg onder de indruk en hebben deze manier van informatieverwerving als erg prettig ervaren. Ik deel hun mening.”

Voorstellingen Willem van Oranje @ Open Monumentendag Delft

Komende zaterdag 13 september speelt Willem van Oranje twee voorstellingen (12:00 en 14:00) tijdens Open Monumentendag in Delft. De theatermonoloog duurt ongeveer 30 minuten en is leuk én leerzaam voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. Deze voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Wees welkom!

Za 13 september 2014
Voorstellingen starten 12:00 en 14:00 uur
Locatie: Meisjeshuis, Oude Delft 116 in Delft

lees verder