Nieuws

Vader des Vaderlands in jubilerend Museum De Koperen Knop

door: Patricia Nettenbreijer | vrijdag 14 februari 2014 | Print

Museum De Koperen Knop bestaat 25 jaar en viert feest. Daarom komt Willem van Oranje op 20 februari en 6 maart 2014 naar het museum. De Vader des Vaderlands verschijnt in levende lijve in het jubilerende museum.

Op 20 februari 2014 - tijdens de voorjaarsvakantie - is er in de middag een voorstelling voor kinderen vanaf tien jaar. Op 6 maart 2014 ’s avonds een voorstelling voor volwassenen. Willem van Oranje vertelt in zijn monoloog over zijn leven op de museumzolder.
'Het is de avond van 9 juli 1584. Willem van Oranje komt zijn zoon welterusten zeggen, maar Maurits slaapt al. Zittend aan zijn bed, blikt Willem van Oranje terug op zijn onbezorgde jeugd in de Dillenburg, op de grootse feesten aan zijn hof in Brussel en op de strijd die hij heeft geleverd tegen de Spaanse overheersing. Wat hij nog niet kan weten is, dat dit zijn laatste avond zal zijn...'

Anderen hebben het al ervaren: ‘De voorstelling van Willem van Oranje is een leuke, spannende ervaring’. En, ‘bijzonder om mee te maken!’. De voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf tien jaar en voor volwassen. Aan de voorstelling, die een half uur duurt, gaat een inloop met inleiding vooraf en na afloop is er een nagesprek met Willem van Oranje.
Sinds de lancering van de voorstelling in september 2009 heeft Willem van Oranje ruim 100 voorstellingen gespeeld in Zuid-Holland. De voorstelling is een bijzondere manier om het historische verhaal van Willem van Oranje te beleven.


Locatie en reserveren

Deze voorstellingen vinden plaats op de grote museumzolder van Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam.


Nieuws overzicht

Voorstellingen Willem van Oranje @ Open Monumentendag Delft

Komende zaterdag 13 september speelt Willem van Oranje twee voorstellingen (12:00 en 14:00) tijdens Open Monumentendag in Delft. De theatermonoloog duurt ongeveer 30 minuten en is leuk én leerzaam voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. Deze voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Wees welkom!

Za 13 september 2014
Voorstellingen starten 12:00 en 14:00 uur
Locatie: Meisjeshuis, Oude Delft 116 in Delft

lees verder