benedictus de Spinoza

Vrijheid van meningsuiting iets van nu? Filosoof Benedictus de Spinoza was zijn tijd ver vooruit en vertelt over zijn leven en denkbeelden.

Het is 20 augustus 1672. Vanuit zijn woning in Den Haag kijkt filosoof Benedictus de Spinoza vol afgrijzen naar wat zich afspeelt op het plein voor het Binnenhof. Zijn vrienden Johan en Cornelis de Witt zijn gelyncht door het volk en niemand heeft iets gedaan om hen te helpen. Hijzelf ook niet. Aan de hand van zijn filosofische uitgangspunten probeert hij te bepalen wat hij moet doen.

Spinoza - geschiedenis in levende lijve


Spinoza is te boeken als theatervoorstelling in de klas en op bijeenkomsten. De voorstelling is een bijzondere manier om het historische verhaal van Benedictus de Spinoza te beleven. De voorstelling wordt gespeeld in de klas voor het basisonderwijs (groepen 7 en 8), voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo), in het theater en zeker ook geschikt en leerzaam voor volwassenen.

 

Boek nu Benedictus de Spinoza

De boekingen van Benedictus de Spinoza worden verzorgd door de acteurs van Proluder. Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden via info@proluder.nl

 

Theatermonoloog Benedictus de Spinoza

Voorstellingen Willem van Oranje @ Open Monumentendag Delft

Komende zaterdag 13 september speelt Willem van Oranje twee voorstellingen (12:00 en 14:00) tijdens Open Monumentendag in Delft. De theatermonoloog duurt ongeveer 30 minuten en is leuk én leerzaam voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. Deze voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Wees welkom!

Za 13 september 2014
Voorstellingen starten 12:00 en 14:00 uur
Locatie: Meisjeshuis, Oude Delft 116 in Delft

lees verder