Willem van Oranje

De Vader des Vaderlands zomaar op bezoek? Dat kan! In een levendige monoloog vertelt Willem van Oranje over zijn leven.

Het is 9 juli 1584. In de kamer van zijn slapende zoontje Maurits denkt Willem van Oranje aan zijn jeugd in de Dillenburg, aan het beleg van Leiden, aan de watergeuzen in Den Briel, aan het Plakkaat van Verlatinghe en aan zijn idealen van een verenigd land en vrijheid van godsdienst.

Willem van Oranje - voorstelling geschiedenis in levende lijve


Willem van Oranje heeft al meer dan 100 voorstellingen gespeeld op scholen en bijeenkomsten. De voorstelling is een bijzondere manier om het historische verhaal van Willem van Oranje te beleven. De voorstelling wordt gespeeld in de klas voor het basisonderwijs (groepen 7 en 8), voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo klassen 1 t/m 4), in het theater en zeker ook geschikt en leerzaam voor volwassenen.


Boek nu Willem van Oranje

De boekingen van Willem van Oranje worden verzorgd door de acteurs van Proluder. Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden via info@proluder.nl

 

Theatermonoloog Willem van Oranje 

Voorstellingen Willem van Oranje @ Open Monumentendag Delft

Komende zaterdag 13 september speelt Willem van Oranje twee voorstellingen (12:00 en 14:00) tijdens Open Monumentendag in Delft. De theatermonoloog duurt ongeveer 30 minuten en is leuk én leerzaam voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. Deze voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Wees welkom!

Za 13 september 2014
Voorstellingen starten 12:00 en 14:00 uur
Locatie: Meisjeshuis, Oude Delft 116 in Delft

lees verder